Waarom een sauna?

Sauna

Het nemen van een saunabeurt versnelt de bloeddoorstroming. Je transpireert, en het bloed ontdoet zich van kool- en afbraakstoffen. Daarom is een saunabezoek een ideale oefening voor hart- en bloedvaten.

Op de bovenste ligplank van de sauna stijgt de temperatuur tot meer dan 90° C. Bloedvaten zetten uit en het lichaam wordt beter doorbloed. Je transpireert nu nog meer en verwijdert aldus nog meer giftige stoffen en afbraakproducten van je stofwisseling.

Kortom: neem regelmatig een sauna. Het verhoogt je natuurlijke weerstand tegen ziektes en verkoudheden.

hoe correct een sauna nemen?

Een naakt lichaam neemt het best de warmte op, en kent de minste weerstand om te transpireren. Naakt kan onwennig aanvoelen; doch eenmaal over deze drempel merk je een gevoel van welbehagen. Doe buiten de sauna gerust je badjas aan, als je dit een beter gevoel geeft.

Regelmatig een saunabeurt nemen is een goed idee. Doe het rustig aan – voorzie minstens 2 uur – en je gaat helemaal ontspannen terug naar huis.

Waarom een stoombad?

Stoombad

Een turks stoombad zorgt voor weldadige stoomwolken in een aangename temperatuur en hoge vochtigheid. De temperatuur ligt om en bij de 40 graden Celsius. De vochtigheidsgraad nadert gewillig de 100% . Resultaat: een relaxerend gevoel dat spieren volledig ontspant.

De hoge temperatuur zorgt voor het openen van de huidporiën en verbetert de bloedcirculatie.

Stoom werkt bovendien genezend en versterkend voor de luchtwegen. Het herhaaldelijk nemen van een stoombad blijft aanbevolen bij bronchitis, astma, verkoudheden en allergieën.

waarom een massagebad?

Massagebad

We leven in een stresserende tijd waar veel van je verwacht wordt. We zijn atleten van onze tijd, … en precies van atleten kunnen we leren hoe ons lichaam te ontspannen en onze spieren te helen. Fysieke klachten zoals rugpijnen, nekverstijving, spierverkramping vinden een weldadige ontspanning in warm water van 38 ° / 40 ° Celsius.

Krachtige jets zorgen voor een extra activering van de spieren. Bloedvaten verwijden en zorgen voor een betere doorstroming of lagere hartslag.

Kortom: na een vermoeiende dag of zwaar fysische inspanning is een massagebad een tonicum op natuurlijke basis, vaak resulterend in verminderd medicijn en slaapmiddel gebruik. Ook in de morgen is een sauna- en massagebad beurt een bron van energie.